O NAMA


ADRA (globalna humanitarna organizacija Hrišćanske adventističke crkve) svojim humanitarnim i razvojnim programima pomaže pojedincima i zajednicama u više od 130 zemalja bez obzira na etničku, političku ili versku pripadnost. Kroz partnerstvo sa lokalnim zajednicama, organizacijama i vladama ADRA uspeva da utiče na promenu kvaliteta života mnogih kroz rad u sledećim oblastima: delovanje u nesrećama, društvena pravda, ekonomsko osnaživanje i prevencija rodno zasnovanog nasilja.
ADRA Srbija radi sa ljudima pogođenim siromaštvom i nevoljom kako bi se pokrenule pravedne i pozitivne promene kroz osnažujuća partnerstva i odgovorno delovanje.
ADRA Srbija je deo profesionalne, rastuće i delotvorne mreže Adre International koja je oličenje integriteta i transparentnosti. ADRA seže preko kulturoloških i teritorijalnih granica, opunomoćujući ugrožene i potrebite, zastupajući njihove interese kako bi se ostvarivale merljive, dokumentovane i trajne pozitivne promene u životima pojedinaca i društva.

ISTORIJAT ADRE U SRBIJI


ADRA sa sedištem u Beogradu deluje na ovim prostorima od 1990. godine i jedna je od 130 nacionalnih Adrinih kancelarija. U vreme ratnih dešavanja 90tih na teritoriji bivše Jugoslavije ADRA je odigrala značajnu ulogu u pružanju humanitarne pomoći u Bosni i Hercegovini bez obzira na etničku ili versku pripadnost. Za vreme opsade Sarajeva koja je trajala godinama, ADRA je dopremala humanitarnu pomoć u grad. Konvoji sa humanitarnom pomoći uspevali su da stignu do odredišta. Više od 100 hrabrih, odvažnih i požrtvovnih volontera pomagalo je u distribuciji hrane i pisama. U periodu između 1992. i 1994. godine ADRA je distribuirala oko 270.000 paketa humanitarne pomoći težine 15 kg i 320.000 pisama.

Nakon rata ADRA koja je do tada delovala na teritoriji bivše Jugoslavije, kao kancelarija nastavlja da deluje na teritoriji Republike Srbije sve do danas. 

Kontaktirajte nas


POŠALJITE NAM PORUKU

Vaše ime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Predmet

Vaša poruka

Adresa:

  • Radoslava Grujića 4
  • 11000 Beograd

Telefon/fax

  • +381 11 344 26 25
  • +381 11 344 26 25

Email