Adrin Društveni centar u Borči, Beograd otvoren je februara 2017. godine da bi služio „opštem dobru“. Ovaj jedinstveni prostor prilagođen je zadovoljavanju potreba dece, mladih i roditelja koji nemaju drugi način da zadovolje svoje osnovne potrebe i ostvare prava. Društveni centar je mesto u kojem i iz kojeg se sprovode mnogi od Adrinih programa: podrške osobama u situaciji beskućništva, obrazovanja dece iz društveno ranjivih porodica kao i odraslih koji nisu završili obrazovanjje, i zapošljavanja roditelja iz mnogočlanih porodic.

Adrin Društveni centar podrazumeva u potpunosti uređen zatvoren prostor od više od 600 m². Između ostalog on obuhvata sportsku halu (120 m²), ženski centar sa dečjim kutkom, učionice i prosto za rekreaciju (130 m²) i IT kutak. Prostor na otvorenom od 1200 m² prilagođen je za fudbal, odbojku, košarku i druge aktivnosti.

Svi programi podrške koji se organizuju na raspolaganju su lokalnoj zajednici kao i onima koji su smešteni u Centru za azil u naselju Krnjača, a poreklom su iz drugih država.  

Programi koji se sprovode u Društvenom centru

ADRIN ŽENSKI CENTAR

REKREACIONE I OKUPACIONE AKTIVNOSTI

Preuzmite našu publikaciju "Adrin društveni centar - za opšte dobro"

Od osnivanja Adrinog društvenog centra do 2020 godine, njegove usluge je koristilo preko 3000 korisnika. Radi se o deci, mladima i ženama iz lokalne zajednice iz podstandardnih romskim naseljima, ali i onima koji su smešteni u Centar za azil u naselju Krnjača, a koji su pobegli iz Avganistana zbog sukoba i ekonomske krize.