Žene još uvek nemaju ravnopravan pristup mogućnostima da se obrazuju, zaposle i dobijaju pravičnu nadoknadu. Iz ovih razloga one pate, kao i njihove porodice ali i čitavo društvo. Posvećeni smo osnaživanju žena na više načina. Jedan jeste obrazovanje a drugi ekonomsko osnaživanje.

Pun potencijal se može postići ukoliko osoba živi životom slobodnim od nasilja. Posledice rodno zasnovanog nasilja su dalekosežne i pogađaju kako osobu koja je neposredno preživela nasilje, tako i porodicu i širu zajednicu. U prvom slučaju, cilj je osnažiti osobu da život uzme u svoje ruke, a zatim joj pomoći da u tome izdrži. Sa druge strane, potrebno je proširiti svest o kršenju osnovnih ljudskih prava, nasilju, negativnim socio-ekonomskim normama. Odgovornost rada na suzbijanju ovog problema je na svima nama. 

Pogledajte video zapise u vezi sa rodno zasnovanim nasiljem

Trenutno, podržavamo 120 žene i deca iz Avganistana koji su na putu između dve kuće a u našoj zemlji. Oni žive u kolektivnim smeštajima u veoma teškim uslovima. Pružamo podršku u vidu higijenske pakete i garderobu,. Omogućujemo im da mogu da se posavetuju u vezi sa zdravljem i roditeljstvom. Takođe, oni mogu da provode kvalitetno provode slobodno vreme u Društvenom centru a mame da predahnu dok su im deca u našem Dečjem kutku. Nastojimo da im pomognemo da žive životom bez nasilja i da rešavaju svakodnevne probleme na zdrav način. Donator je UNICEF.

Pogledajte publikaciju Room for Women and Girls: Female Voices from Refugees and Migrants in Serbia

OSTALI PROGRAMI