Ambasadorka Meri Vorlik posetila Smederevo – ADRA Srbija

Ambasadorka Meri Vorlik posetila Smederevo

Pahuljice za decu Kraljeva
Pahuljice za decu Kraljeva
19/02/2011
Uručena donacija ADRE osnovcima na Ušću
Uručena donacija ADRE osnovcima na Ušću
15/09/2011
Pahuljice za decu Kraljeva
Pahuljice za decu Kraljeva
19/02/2011
Uručena donacija ADRE osnovcima na Ušću
Uručena donacija ADRE osnovcima na Ušću
15/09/2011
Prikaži sve

Ambasadorka Meri Vorlik posetila Smederevo

Ambasadorka Meri Vorlik posetila Smederevo

Američka ambasadorka Meri Vorlik je nakon srdačnog susreta sa rukovodstvom grada izjavila da će nastaviti da ohrabruje američke kompanije da investiraju u Srpske gradove, pogotovo u one poput Smedereva, koji su, kako je naglasila „prijateljski raspoloženi“ prema poslu. Ona je konstatovala da Ju es stil ima glavnu ulogu u ekonomiji Smedereva kao i da će se investicije Ju es stila u Smederevu nastaviti i da će se otvoriti nova radna mesta za lokalno stanovništvo.

Za opremanje Sigurne kuće žrtava nasilja u porodici, koja je nedavno otvorena u Smederevu, iz fonda ambasadorke obezbeđeno je 25.000 dolara čime će biti stvoreni uslovi za smeštaj još 20 žrtava porodičnog nasilja.

Pored rukovodstva lokalne samouprave, prezentaciji grada Smedereva, njegovih potencijala i prednosti kada je reč o privlačenju stranih investitora prisustvovala je šestočlana delegacija američke ambasade, među kojima i ataše za ekonomiju, Dag Apostol.

Gradonačelnik smedereva Predrag Umičević i ambasadorka Meri Vorlik razmotrili su i značaj američke pomoći za novootvoreni Gradski uslužni centar, koji su obišli sa svojim saradnicima. Ambasadorka je bila prijatno iznenađena organizacijom kao i kvalitetom i brzinom pruženih usluga.

„Cilj današnjeg sastanka bio je da se njena ekselencija upozna sa kapacitetima i potencijalima Smedereva, razgovarali smo o stanju u lokalnoj samoupravi i značaju Kompanije Ju es stil za Smederevo kao i o drugim inveticijama koje očekujemo da dođu u Smederevo“, rekao je novinarima gradonačelnik Predrag Umičević i dodao:  „Takođe smo razgovarali o socijalnoj karti i šta je to što grad preduzima u rešavanju socijalnih problema građana“.

„Uvek mi je zadovoljstvo da dođem u Smederevo“, rekla je Meri Vorlik. „Gradonačelnik, čelnici grada i ja diskutovali smo o brojnim političkim, ekonomskim i socijalnim pitanjima. Najviše me je zanimalo da čujem mišljenje gradonačelnika o izazovima sa kojima se susreće kao i da čujem viziju gradske vlade za budućnost. SAD dele važne veze sa Smederevom među kojima je Ju es stil. Složili smo se da je veoma važno privući investitore. Takođe smo razmatrali uticaj američke pomoći Smederevu za opremanje Gradskog uslužnog centra kako bi se poboljšo kvalitet i transparentnost usluga lokalne samouprave. Radujem se našim daljim razgovorima i od srca vam želim da istrajete u vašim naporima da izgradite snažnije i prosperitetnije Smederevo“, naglasila je američka ambasadorka Meri Vorlik, prilikom posete Smederevu.

[alpine-phototile-for-flickr src=“set“ uid=“101139197@N03″ sid=“72157635377123972″ imgl=“fancybox“ style=“wall“ row=“4″ size=“240″ num=“30″ highlight=“1″ curve=“1″ align=“center“ max=“100″ nocredit=“1″]