Da svi mladi budu jaki – ADRA Srbija
Grad Beograd mora hitno da pruži zaštitu beskućnicima i beskućnicama u vreme pandemije
07/12/2020
Uspešno završeno prvih pet godina projekta
31/12/2020
Grad Beograd mora hitno da pruži zaštitu beskućnicima i beskućnicama u vreme pandemije
07/12/2020
Uspešno završeno prvih pet godina projekta
31/12/2020
Prikaži sve

Da svi mladi budu jaki

U saradnji sa Fondacijom SOS Dečjim selima Srbija, a uz podršku Nemačkog saveznog ministarstva za saradnju i razvoj i Međunarodne organizacije SOS Dečija sela, Fondacija Herman/Gemainer Nemačka (HGFD), fondacija ADRA Srbija sprovodi projekat JAKI MLADI – NOVE PERSPEKTIVE (Youth Empowerment Enabling Prospects – YEEP) od juna 2020. godine u Novom Sadu, u prostoru studentske organizacije UNZIP.

Cilj projekta je da se podrže mladi ljudi koji odrastaju u okviru alternativnih oblika staranja i porodica suočenih sa socijalno-ekonomskim isključivanjem. Podrška uključuje.

  1. Jačanje ličnih i socijalnih veština, a sve u cilju unapređenja upošljivosti mladih i njihovog aktivnog učešća na tržištu rada kroz radioničarski rad, individualnu podršku i mentorstvo u periodu kada se uključuju na tržište rada, i
  2. Borbu protiv nazaposlenosti mladih kreiranjem preporuka, podizanjem svesti donosioca odluka o potrebama mladih iz ranjivih grupa, kao i ostalih interesnih grupa, stvaranjem okruženja gde će mladi imati priliku da se razvijaju, razmenjuju iskustva i ostvarivati socijalnu interakciju.

Projekat traje 2 godine.

(Na fotografijama je prikazana jedna od radionica sa mladima. Fotografije: Kristina Bračer)