Adrin Društveni centar u Borči, Beograd otvoren je februara 2017. godine da bi služio „opštem dobru“. Od juna 2022. godine nalazi se na novoj lokaciji. Ovaj jedinstveni prostor prilagođen je potrebama dece, mladih i roditelja koji nemaju drugi način da zadovolje svoje osnovne potrebe i ostvare prava. 

Društveni centar je mesto u kojem se i iz kojeg sprovode mnogi od Adrinih programa: obrazovanja dece iz društveno ranjivih porodica kao i odraslih koji nisu završili obrazovanjje, zapošljavanja mladih i roditelja iz mnogočlanih porodica kojima preti siromaštvo, pravnog savetovanja, društvenog uključivanja izbeglih i raseljenih lica, podela humanitarne pomoći. Takođe, ovaj prostor služi i za održavanje kulturnih i drugih aktivnosti na korist zajednici i od kojih zajednica živi. 

U ovoj prostoru od oko 600 m² svi programi podrške koji se organizuju na raspolaganju su lokalnoj zajednici kao i onima koji su smešteni u Centru za azil u naselju Krnjača, a poreklom su iz drugih država.  

Programi koji se sprovode u Društvenom centru

ADRIN ŽENSKI CENTAR

REKREACIONE I OKUPACIONE AKTIVNOSTI

Preuzmite našu publikaciju "Adrin društveni centar - za opšte dobro"

Od osnivanja Adrinog društvenog centra do 2020 godine, njegove usluge je koristilo preko 7000 korisnika. Radi se o deci, mladima i ženama iz lokalne zajednice iz podstandardnih romskih naselja, izbeglih i raseljenih lica iz Avganistana, Ukrajine i drugih zemalja, ali i pripadnika drugih društveno ranjivih grupa.