Društveni centar - ADRA Srbija

Društveni centar

Adrin Društveni centar u Borči (Beograd) otvoren je februara 2017. godine da bi se služilo najvažnijim potrebama dece, mladih, roditelja i ostalih lica koja su izbegla ili emigrirala iz svojih zemalja zbog ratova ili nemaštine, a koje je naša država smestila u Azilni centar u Krnjači nadomak Beograda. Adrin Društveni centar podrazumeva zatvoren prostor od više od 600 m². Između ostalog to obuhvata sportsku halu (120 m²), ženski centar, učionice i prostor za rekreaciju (130 m²) i IT kutak. Prostor na otvorenom od 1200 m² prilagođen je za fudbal, odbojku, košarku i druge aktivnosti.

Naši programi

  • Obrazovanje
  • Ekonomsko osnaživanje
  • Adrin Ženski centar
  • Rekreacione i okupacione aktivnosti

Naš Centar je vremenom proširio svoju namenu. Svi programi podrške koji se organizuju u njemu na raspolaganju su svima. Pored izbegličke grupe i meštani se uključuju u programe i aktivnosti koje sprovodimo, a koje sami vide kao neophodne i korisne u zadovoljavanju konkretnih životnih potreba.

Adrin Centar dnevno posećuje više od osamdesetoro dece i odraslih. Njima pomaže više od 30 zaposlenih socijalnih radnika, psihologa, pravnika, pedagoga, učiteljica i učitelja, prevodilaca za strane jezike, vozača i drugih.

Nastojimo da i sada, kao i u prethodnih 28 godina rada, stvorimo okruženje gde ljudi različitih nacionalnosti, vera, životnih iskustava, ne samo tolerišu, već i obogaćuju jedni druge i razvijaju se. Dok zajedno učimo, igramo se i družimo, radimo i podržavamo se, otkrivamo izazove i lepotu ljudske zajednice koja na taj način raste u humanosti, solidarnosti i međusobnom poverenju.

Preuzmite našu publikaciju klikom na sliku:

Društveni centar
Od osnivanja Adrinog društvenog centra do danas, preko 1450 korisnika koristilo je naše usluge. Tokom perioda od februara do avgusta 2017. godine 64% korisnika bili su muškarci i 36% žene. Zahvaljujući programima Ženskog centra, procenat u drugoj polovini 2017. godine se menja i broj korisnica raste na 41%, dok je 59% pripadnika muške populacije.
Od ukupnog broja žena, onih mlađih od 18 ima 56%, a starijih od 18 godina oko 44%. Od ukupnog broja posetilaca muškog roda, mlađih od 18 ima 81%, a starijih od 18 ima 19%.