Ivanjičkim srednjoškolcima održano predavanje o štetnosti alkohola – ADRA Srbija

Ivanjičkim srednjoškolcima održano predavanje o štetnosti alkohola

Dnevnik iz voza
15/04/2016
Postanite deo stručnog tima ADRA-e za pomoć izbeglicama
20/04/2016
Dnevnik iz voza
15/04/2016
Postanite deo stručnog tima ADRA-e za pomoć izbeglicama
20/04/2016
Prikaži sve

Ivanjičkim srednjoškolcima održano predavanje o štetnosti alkohola

Humanitarna organizacija ADRA iz Beograda u saradnji sa Tehničkom školom i OO Crvenog krsta iz Ivanjice  organizovala je 13. aprila 2016. godine predavanje o alkoholizmu na kojem je je predavač primarijus doktor Petar Borović govorio o problemima koje alkohol može da donese ovdašnjem društvu.

Ovo predavanje je okupilo veliki broj učenika koji su kroz slike i filmove pratili izlaganje Borovića koji je istakao da je veliki broj moždanih i srčanih udara proistekao upravo zbog konzumiranja alkohola. Borović se osvrnuo i na reakcije države i samo angažovanje koje Ministarstvo zdravlja ima u kampanji protiv bolesti zavisnosti.

Zoran Mirjanić iz humanitarne organizacije ADRA koja sarađuje sa ivanjičkim Crvenim krstom i sa Tehničkom školom kaže da ovo nije prvo predavanje koje se radi u Ivanjici i da im je u planu još aktivnosti kako bi učenike što bolje informisali o svemu što ih očekuje na njihovom životnom putu.

Školski pedagog i član tima za vršnjačko nasilje Tehničke škole Mirjana Nenadić kaže da je alkoholizam uzeo maha kod dece i da je zabrinjavajuće što učenici sebi dozvoljavaju da dođu u alkoholisanom stanju u školu, među njima je veći broj devojčica kaže Nenadićeva.

Tekst prenet i  prilagođen sa TV Golija Ivanjica

8