Projekat Adre Portugala i Adre Srbije “Climb for Hope” – ADRA Srbija

Projekat Adre Portugala i Adre Srbije “Climb for Hope”

Puni se istureno odeljenje u Društvenom centru
13/04/2018
Konkurs za poziciju psihologa
21/05/2018
Puni se istureno odeljenje u Društvenom centru
13/04/2018
Konkurs za poziciju psihologa
21/05/2018
Prikaži sve

Projekat Adre Portugala i Adre Srbije “Climb for Hope”

ADRA Portugal će kroz alpinističku ekspediciju svojih volontera prikupljati novčana sredstva za ugrožene u Srbiji sa kojima radi ADRA Srbija. Projekat se sprovodi uz pomoć globalne mreže Adre koju čini preko 140 kancelarija širom sveta.

1.avgusta 2018. godine, Pedro Castelo i Kostiantin Storozhenko, volonteri Adre Portugala, otpočinju svoju alpinističku humanitarnu ekspediciju. Reč je o kampovanju i ekspediciji u trajanju od tri meseca sa humanitarnim ciljem i prikupljanjem novčanih sredstava za migrantsku populaciju u Srbiji.

Kreću iz Portugala sa ciljem osvajanja najviših planinskih vrhova svake od 28 zemalja Evropske unije, akumulirajući ukupno 54.000 metara nadmorske visine u periodu od 3 meseca. Svrha ove ekspedicije je pretvaranje 54.000 metara nadmorske visine u 54.000,- € novčane vrednosti, a u korist izbeglica u Srbiji. Svaki osvojeni metar trebalo bi da donese jedan evro.

Pedro i Kostiantin su dvojica mladih avanturista, sa ogromnom strašću kada je reč o prirodi. Zajedno su se peli na nekoliko planina širom sveta, počevši od Pirineja, Alpa, Picosa de Europa, Sijera Nevade, planine Atlas…Ovaj put svoju strast su želeli da pretvore u ekspediciju sa humanim ciljem.

Prikupljenim sredstvima će podržati uključivanje maloletnika iz izbegličke populacije u stručnu obuku  koja će im pomoći da se uključe na tržište rada. Obuke traju od jednog do tri meseca i na njima se polaznici, kroz praktičan rad, obučavaju različitim zanatima. Projekat je započet u maju 2017. godine i obezbeđuje sertifikat koji omogućava zaposlenje u svim zemljama Evrope. U pitanju su profesije poput molera, frizera, pekara, kuvara, pedikira/manikira, šminkera, krojača, auto mehaničara, keramičara, vodoinstalatera i mnogo drugih.

U nadi da će ovaj primer slediti i drugi, Pedrova i Kostiantinova želja je da doprinesu podizanju svesti o migrantskoj populaciji u Srbiji, njihovim pravima i potrebama.

KAKO I JA MOGU DA POMOGNEM:

 

 

 

 

 

ADRA Srbije vas ovom prilikom poziva da podržite ovu humanu ideju, ali i da je prenesete svima onima za koje smatrate da bi mogli biti zainteresovani za pružanje podrške

Više o načinu podrške i doniranja možete naći na linkovima:

gofundme.com/weclimbforhope

https://www.gofundme.com/weclimbforhope

Facebook– https://www.facebook.com/WeClimbForHope

 

Website– https://climbforhope.wixsite.com/2018

 

YouTube– https://goo.gl/b8UAzZ

 

Twitter– https://twitter.com/climbhope