Letnja škola čuva znanje – ADRA Srbija
Slovak Aid podržava beskućnike u Beogradu u toku pandemije
02/07/2020
Konkurs za prevoditeljku/kulturnu medijatorku za persijski/farsi jezik-Job opening for Female Farsi Interpreter/Cultural Mediator
12/08/2020
Slovak Aid podržava beskućnike u Beogradu u toku pandemije
02/07/2020
Konkurs za prevoditeljku/kulturnu medijatorku za persijski/farsi jezik-Job opening for Female Farsi Interpreter/Cultural Mediator
12/08/2020
Prikaži sve

Letnja škola čuva znanje

„Srećan rođendan, Nina, od mene i moje sestre i da si živa još 105 … Da ti se ostvare sve želje i da imaš još puno strpljenja da budeš uz nas… Mnogo vam hvala, da ne bi bilo vas ja ne bi mogla sve da uradim i hvala što odvojite vreme za nas. Hvala punooo ❤❤❤“

Ovo je čestitka koju je Adrinoj učiteljici napisala desetogodišnja devojčica, jedna od oko 100 dece iz 3 podstandardna naselja u Beogradu kojima je neophodna podrška u savladavanju brojnih prepreka ka uspešnom obrazovanju, a koje proizilaze iz složenih socio-ekonomskih uslova života.

 

 

 

 

 

 

 

 

U okviru programa „Škola na točkovima“ koji je pokrenut zimus, a koji finansira ADRA International, organizujemo dvomesečnu Letnju škola. 85 dece romske nacionalnosti je uključeno u zabavne, obrazovne i rekreativne aktivnosti. Ovim pristupom se ublažava gubitak znanja koji tipično nastaje kod sve dece u toku letnjeg raspusta. Ona se usput uče i timskom radu i disciplini. Letnja škola prilagođava se okolnostima vezanim za aktuelnu epidemiološku situaciju.

Deo aktivnosti odvija se i u Adrinom Društvenom centru.

 

 

 

 

 

 

 

Cilj programa „Škole na točkovima“ je da se ovoj deci obezbedi što kvalitetnije obrazovanje i ostanak u školi.Koristimo koncept mobilne škole – škole na pragu kuće.

Reč je o adaptiranoj, adekvatno opremljenoj i brendiranoj kamp-prikolici koja posećuje podstandardna naselja i deca u njoj, uz podršku učitelja i učiteljica na terenu, napreduju na svom obrazovnom putu.

 

 

 

 

 

 

 

„Svako dete. Svuda. U školi.“ naziv je Adrine kampanje na globalnom nivou za omogućavnje svakom detetu da ima pristup obrazovanju i da ga uspešno završi. Obrazovano dete i mlada osoba imaju najviše šanse da se oslobode začaranog kruga siromaštva i izbore se za dostojanstveniji život.