Knjiga „Budite kao deca“ – ADRA Srbija
Sigurna kuća u Kragujevcu
12/09/2006
ESVIT - Proširenje socijalnog sela Opštine Temerin
ESVIT – Proširenje socijalnog sela Opštine Temerin
29/12/2006
Sigurna kuća u Kragujevcu
12/09/2006
ESVIT - Proširenje socijalnog sela Opštine Temerin
ESVIT – Proširenje socijalnog sela Opštine Temerin
29/12/2006
Prikaži sve

Knjiga „Budite kao deca“

Knjiga "Budite kao deca"

Svi tekstovi i sve slike u ovoj knjizi delo su dece od pet do dvanaest godina izuzev upravo ovog teksta gde mi odrasli želimo sa ponosom da istaknemo da smo na neki način bar malo i mi pokušali da damo doprinos ovom lepom projektu.

Ideja za samu knjigu došla je od dobro poznate knjige „Olovka piše srcem“ koja je svojevrsni bestseler među knjigama za decu i koja već tri decenije izaziva kako osmeh tako i divljenje autorima iste. Kada smo započinjali projekat pitali smo se koliko su se deca promenila za tri decenije i kakve cemo odgovore na „teška“ pitanja dobiti od dece dvadesetprvog veka, međutim, ni oduševljenje ni osmeh nisu izostali, a u to ćete se i sami uveriti. Lepota samog teksta sa kojim ćete se sresti u ovoj knjizi nama daje slobodu da o njemu ne govorimo, jer kada god mi odrasli razmišljamo o „teškim“ pitanjima, odgovori najčešće budu suviše ozbiljni.

Ono što ovde moramo reći je da se zahvaljujemo deci osnovne škole „Branko Pešić“ u Zemunu, deci osnovne škole „Vojvoda Putnik“ u Ripnju iliti autorima kao i ljubaznom osoblju iste i svim „odraslima“ koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje, a to su: Biljana Blažić, Dragana Ranković i Mirjana Vukasović koje su materijal sakupile kao i Suzana Stanković koja je knjigu dizajnirala uz pomoć dece i pripremila za štampu.

Ono što će ovoj knjizi dati posebnu vrednost jeste činjenica da će sva sredstva prikupljena prodajom iste biti upotrebljena za obučavanje prvih peripatologa u Srbiji i Crnoj Gori a sve u cilju obučavanja slepih i slabovidih osoba da se uz pomoć štapa nezavisno kreću.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo i vama što ste kupovinom ove knjige pomogli ovaj projekat. U ime udruženja slepih i slabovidih Srbije „Beli štap“ Vesna Nestorović. U ime ADRA-e Srbije, Dragan Pejovski.

Knjigu možete naručiti preko Udruženja slepih i slabovidih Srbije „Beli Štap“:
tel:  011/ 30 87 546
fax: 011/ 30 87 545
E-mail: belistap@infosky.net
internet adresa: www.belistap.org
adresa: Sredačka 2, 11000 Beograd
ili
preko ADRA-e.

[mudslide:flickr,0,101139197@N03,72157635357602527]