„Sport pomera granice“ – ADRA Srbija
Donacija u Novom Pazaru
Donacija u Novom Pazaru
06/06/2013
BDP i ADRA za žrtve rodno zasnovanog nasilja
28/11/2013
Donacija u Novom Pazaru
Donacija u Novom Pazaru
06/06/2013
BDP i ADRA za žrtve rodno zasnovanog nasilja
28/11/2013
Prikaži sve

„Sport pomera granice“

„Sport pomera granice“

Pozivamo vas da u subotu 29. juna dodjete na Beogradsku tvrđavu i podržite nas u akciji „Sport pomera granice“.

Toga dana od 11h družićemo se sa više od 60 organizacija iz cele Srbije. Mnoge od njih senzibilisane su za rad sa osetljivim grupama, poput mladih inficiranih HIV virusom, osoba sa hendikepom, LGBT populacije i slično. Organizacije će nam ispred svojih štandova pružiti korisne informacije na različite i zanimljive načine, kroz javne radionice, kvizove znanja na temu HIV/AIDS-a, deljenjem info materijala i kroz aktivnosti kao što je merenje nivoa šećera u krvi i drugo.
Takođe će se održati trejl orijentiring (orijentaciono trčanje senzibilisano za osobe sa hendikepom), trka kojom želimo da promovišemo novi koncept sporta, kao mesto druženja i prava da se bude različit. Posle navijanja imaćemo priliku da pogledamo još jednu od planiranih akcija za taj dan u vidu predstave znakovnog jezika „Slušaj moje ruke“, od strane mladih iz Udruženja tumača za lica oštećenog sluha Srbije.

Ovu akciju podržavaju predstavnici ambasade SR Nemačke, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, slavne ličnosti iz oblasti sporta, muzike, umetnosti.

Dodjite da nas podržite , jer svaki dan je nova prilika da se svi ujedinimo i zajedno pomerimo granice!

Više o samoj akciji pročitajte na facebook stranici Pomeri granice

[alpine-phototile-for-flickr src=“set“ uid=“101139197@N03″ sid=“72157635613100153″ imgl=“fancybox“ style=“wall“ row=“4″ size=“240″ num=“30″ highlight=“1″ curve=“1″ align=“center“ max=“100″ nocredit=“1″]