Pomoć za beskućnike u vreme Korone – ADRA Srbija
Hitno preduzeti mere za zaštitu osoba u situaciji beskućništva
18/03/2020
„Ona mi pomaže da ne poludim u toku izolacije“
30/04/2020
Hitno preduzeti mere za zaštitu osoba u situaciji beskućništva
18/03/2020
„Ona mi pomaže da ne poludim u toku izolacije“
30/04/2020
Prikaži sve

Pomoć za beskućnike u vreme Korone

Našu akciju koordinišemo sa drugima kako bi što veći broj ljudi primio podršku. U međuvremenu, nastavljamo da im pomažemo i na druge način i da sa nadležnima tražimo i ostala rešenja.

Izjave naših korisnika:

„Sve je stalo. Nema pijace, nema ljudi, ne može ništa da se zaradi.“

„Noću sam mogao da skupljam limenke i robu po kantama, sad zbog policijskog časa ne mogu na ulicu uopšte.“

„Nema više hrane u kontejnerima. Zbog vanredne situacije i oni koji su ranije bacali hranu više ne bacaju.“

„Imala sam dogovor za posao u prodavnici, sad su zbog vanrednog stanja smanjene potrebe i ne mogu da me prime.“

„Grozna je situacija, ne znam šta da radim ni kako ću da preživim, da se snađem za hranu dok ovo traje.“

„Trebalo je da počnem da radim kao čuvar u luna-parku, ali sad je sve otkazano.“

„Non-stop me zaustavljaju na ulici, imam preko 65 godina, nemam gde da se sklonim. Hteo bih da odem u neki prihvatni centar za izolaciju ali ne znam gde.“

Foto: Arhiva Miloša Stošića

 

[UPDATE 17.04.2020]

Velika zahvalnost svima na dosadašnjim donacijama i brzoj reakciji! Omogućili ste da naši korisnici dobiju 500 paketa, zbog čega povećavamo cilj za još 450.000 RSD (od kojih će polovinu takođe donirati ADRA) i još 500 paketa pomoći! U međuvremenu saznajemo za neke pojedince i porodice beskućnika u veoma teškoj situaciji koje nisu bile u prilici da primaju podršku, pa će sredstva sakupljena preko kampanje pomoći upravo njima. Podržite nas donacijom preko platforme ili SMS porukom bilo koje sadržine na 7300. Hvala vam, nastavljamo dalje!

Aktivnosti distribucije koje trenutno obavljamo realizujemo sredstvima koja su obezbeđena ranije. Vaše donacije omogućiće da nastavimo podršku i obuhvatimo i one koje otkrivamo svaki dan a koji do sada nisu dobijali pomoć. 

 

„Želim da vam se zahvalim na velikoj borbi za nas socijalne slučajeve i stare. Bog vas blagoslovio i da vas sačuva od velike pošasti.“ Dragan-Jovan

Podela paketa kod Vukovog spomenika privlači sve veći broj građana u potrebi. Raste broj onih koji nisu u stanju da dođu na podelu i kojima pomoć odvozimo na mesto prebivanja.

 

 

 

[UPDATE 11.05.2020]

Zahvaljujući vašoj podršci kroz kampanju, protekle sedmice smo uspeli da pomognemo i obuhvatimo oko 500 različitih korisnika bez krova nad glavom i onih koji žive u veoma lošim uslovima, i:

  • podelimo 776 paketa sa hranom i higijenom,
  • pružimo im 28 individualnih savetovanja, 5 psiholoških savetovanja, omogućimo 3 posredovanja u komunikaciji sa drugim organizacijama i 4 upućivanja na druge organizacije

Zahvaljujući popustima i rabatima kompanija, vašim i našim sredstvima kroz kampanju ćemo uspeti da ukupno napravimo i podelimo 1.500 umesto planiranih 1.000 paketa. Hvala im i vam!

Kampanja dobro napreduje. Molimo vas da podelite informacije o kampanji i SMS broju sa drugima. Podržite kampanju donacijom preko platforme https://www.donacije.rs/projekat/beskucnici-pomoc-covid19/ (ili preko https://adra.org.rs/donirajte/ ) ili SMS porukom bilo koje sadržine na 7300.

Zajedno radimo važan posao. Hvala vam i nastavljamo dalje.

dav

 

[UPDATE 24.06.2020]

Dragi prijatelji, u prethodna dva meseca smo zajedno sakupili 724.982 RSD i donirali 1,500 paketa obroka i higijenskih sredstava za beskućnike u Beogradu. Hvala vam! Nastavljamo da podržavamo naše sugrađanke i sugrađane u situaciji beskućništva.

Foto: Vesna Santrač, Pavle Radovanov